Saknar ATG compliance officer

0
37

ATG blev ålagda av Lotteriinspektionen att anställa en Copliance Officer för att det ska finnas någon ansvarig som skärskådar beslut och regler efterföljs för att undvika alla förunderliga beslut som tagit sistlidna 10 åren av ATG.

Men har ATG verkligen anställd någon? I sådant fall måste denna person haft otur, som först godkände Svensk Galopps avskaffande av kvallopp samt framförallt att hästar som aldrig presterat i tävling får starta i de stora streckspelen, där omsättningen kan vara flera miljoner, utan att någon annan än tränare och hästägare samt jockey kan känna till hästens kapacitet. Dessutom uppenbart riskabelt ur hästhälsa och involverade i loppen då ingen vet huruvida en ostartad häst löser problematiken det innebär att vara med i startrusningen, att befinna sig bland hästar i galopp. Unghästar vinglar och far, behöver lära sig att springa i fält. Utomlands löses detta genom att de flesta tränare till skillnad mot i Sverige är proffs och har större stallar, där hästarna får möjlighet att träna i tävlingslika former, det är nästan enbart Hans Adielsson samt Patrik Wahl och bröderna Reuterskiöld som har de möjligheterna i Sverige. Således ett uppenbart fall att förhindra för en Compliance Officer .

Ett glädjande besked var att ATG nu tillåter filinlämning på ATG -Tillsammans, där man kan spela på v75 i bolag, vilket innebär betydligt effektivare system än om endast fem kuponger får lämnas in som varit tidigare begränsning . Nu får man lämna in upp till 5000 kuponger.

Men vad händer om man är med i tex fem olika bolag, som spelar 5000 kuponger, då faller man under ”robotreglerna” och riskerar få vinsten konfiskerad vid upprepat beteende efter varning. Detta kommer naturligtvis omgående utnyttjas av bolag som vill spela stort, men som faller för antalet kuponger överskrids när man spelar från ett konto, vilket tydligen INTE Compliance Officer har tänkt på, eller ATGs säkerhetsavdelning för den delen.

Inte nog med det: Här är ATGs regler för hästägare som spelar systemspel:

För övriga spelformer skall den egna hästen finnas med på systemet.
Spelas ett reducerat system så skall den egna hästen finnas med i högsta rankinggruppen för avdelningen.
Bryter en hästägare mot detta är vadet ogiltigt och eventuell vinst utbetalas ej och insatsen återbetalas inte.Det är alltid hästägarens skyldighet att hålla reda på att det spel som han deltar i uppfyller ovanstående villkor. Deltar han i ett bolagspel så är det hans ansvar att villkoren uppfylls.  Bryter han mot detta så är det hans andel av systemet som förverkas. Övriga andelar utbetalas till deltagarna.

Är det den som skapar systemet som är hästägare så är hela systemet ogiltigt.
För spel med hjälp av Harr Boy gäller samma villkor för hästägare som för allt annat spel.

Återigen har således inte säkerhetsavdelningen läst igenom förutsättningarna för hur regelverket för V75 tillsammans ska se ut, samt inte heller hur det kan påverka spelarna, som fullständigt ovetandes riskerar att göra sig skyldiga till brott mot ATGs reglemente. Således har även Compliance Officer inte fullgjort sina uppgifter enär detta inte upptäckts.

Frågan jag ställer mig, har ATG anställt någon Compliance Officer och om så är fallet kan man fråga sig om denna person är duglig ! 

Förövrigt så är det hög tid att ATG inser sitt misstag med robotspel, och skrotar hela det reglementet för spel INOM Sverige och NORDEN. Enär UtlandsAffe inte behöver följa reglerna, ska heller inte vi som betalar full skatt behöva följa reglerna. Samtidigt bör naturligtvis möjligheten att spela V7 samt V8 återställas, enär det numera får anses bevisat att ATG förlorar omsättning samt småspelarna lider ORÄTTVISA genom att INTE få spela för alla rätt.

GÖR OM GÖR RÄTT

 

The post Saknar ATG compliance officer appeared first on Gamblers vardag.


Inlägget ”Saknar ATG compliance officer” är insamlat från en annan sida. Läs originalinlägget här:

Samma inlägg kan läsas i speltipsappen Speltips.

Kommentera

Please enter your comment!
Please enter your name here