Nuncio kan bli lösningen

0
37

Det pratas elitlopp och kungapokal och spekulationerna kommer att gå höga kommande vecka efter Nuncio mycket gedigna comeback på

Solvalla på onsdagen. Motståndet var inte så blodigt, de flesta ansåg att motståndet mest var en lång och tuff karriär i USA, samt omställningsproblem till Svenska förhållanden. Tarzan visste säkerligen inte själv, enär vinnaroddset på Nuncio stannade på 2.10 och det hade inte varit fallet om Tarzan lämnat klart.

Dock så tänker jag inte spekulera i huruvida Nuncio startar var och när, utan istället hoppas på att det kan bli en folkets häst, en riktig publikdragare som får tävla några säsonger till och locka publiken tillbaka till bananorna, skapa positiva rubriker och även tillse att Tarzan har råd att uppehålla sin lung och hjärt operation för Svensk travsport. Tarzan och Lutfi Kolgjini håller Svensk travsport under armarna med såväl sina storsatsningar på avel, på hingstar och inte minst tävlingsindivider och det är en 100miljonersindustri dessa män driver. Hela tiden med i bästa fall några års lönsamhet i sikte, men ständigt på randen till kaos, om stallarna blir sjuka, om marknaden totalviker , om några årskullar saknar dugliga hästar som bär kostnaderna.  Tidigare fanns flera stora uppfödare som tex Menhammar , men den sagan riskerar att närma sig slutet när Margereta Klebarg Wallenius inte längre håller fanan högt, det är för mycket att hoppas på att dottern ska fortsätta i samma anda, åtminstonde volymmässigt.

Därutöver har flera stora uppfödare dragit ner eller slutat och antalet fölningar minskar allt snabbare vart år. Antalet amatörhästar minskar i samma takt, och antalet hästar ägda av tränare ökar allt snabbare. Det är naturligtvis en ohållbar situation om tränarna måste investera i hela tävlingsstallet själva, utöver investeringar i gårdar och banor, personal och maskiner. Hästägarspelet är inte för de som är i behov av kapital.

Tack Tarzan för att du tog hem Nuncio, och låter den tävla ett tag till, det gläder mig och många fler oerhört , ta chansen och förbättra din information om hästarna också, så blir kritikerna ännu färre och betydligt mildare i framtiden. !

 

The post Nuncio kan bli lösningen appeared first on Gamblers vardag.


Inlägget ”Nuncio kan bli lösningen” är insamlat från en annan sida. Läs originalinlägget här:

Samma inlägg kan läsas i speltipsappen Speltips.

Kommentera

Please enter your comment!
Please enter your name here