Galoppens slopande av kvallopp

0
37

Fick igår klart för mig att Svensk Galopp slopar kvallopp för galopphästar. Enda kravet kommer vara att de kan lastas in i en startbox och därefter hoppa ut från densamma. Alla argument har jag inte hört men ett måste vara ekonomi. Ett annat är att ”ett flertal länder har inga kvallopp” I min värld finns det dock inte tillräckligt starka argument för göra en förändring. Största argumentet för att inte slopa är SPELSÄKERHET SPELSÄKERHET OCH SPELSÄKERHET IGEN. Andra länder inte har OK, Hur gör de där? I en del finns triallopp. I många andra står hästarna på banan och där är CLOCKERS varje dag. Har själv varit uppe i deras utrymmen på Churchill Downs, Santa Anita Park och Belmont Park. Tränarana skickar upp tidpunkt o häst när snabbjobb ska göras. De försöker luras!! Fel namn på hästen. Men det finns CLOCKERS som genomskådar. Inom kuriosa så fanns en som kände igen alla hästar Runt 2000. Kommer inte ihåg vilken bana. Tror dessutom att han idag är död. Asien har de järnkoll på hästarna. Japan t.ex. de har 2 träningsanläggningar MiHo utanför Tokyo och Ritto utanför Kyoto. Fick förmånen besöka Ritto för ngt år sedan. Ngt färre boxar än MiHo. Summa för båda är runt 5000 boxar. Varje häst som ska starta på JRA-bana (finns 10st) måste vara på ngn av anläggningarna minst 10-12 dagar.Kan inte exakta. Varje häst har ett chip i sadeln. Efter exempelvis backjobb kommer på skärm, Hästens namn, tiden för sista 200 400 600 och fulla 800 meter. Jobb filmas och visas på storskärm under tävlingsdag. JÄRNKOLL SPELSÄKERHET
Att jämföra med Japan är naturligtvis inte rätt. Men slopa kvallopp kan ur rent spelperspektiv inte vara rätt. Och är inte spelet viktigt för galoppen?

Ska tillägga en annan fördel med provlopp. Framförallt när de går FÖRE de andra loppen. Spelarna får lite uppfattning om hur banan är för dagen.  Jag tycker SG ska göra om och framförallt göra rätt. Ta tillbaka provloppen  Är ju det där med  SPELSÄKERHET.

The post Galoppens slopande av kvallopp appeared first on Gamblers vardag.


Inlägget ”Galoppens slopande av kvallopp” är insamlat från en annan sida. Läs originalinlägget här:

Samma inlägg kan läsas i speltipsappen Speltips.

Kommentera

Please enter your comment!
Please enter your name here