UFC 145 – Jones vs. Evans speltips

0
85

UFC 145

UFC-galan i Globen förra veckan var verkligen en succé rent sportsligt och som evenemang. Vi får hoppas UFC hittar tillbaka till Sverige inom kort igen. UFC är tillbaka i USA denna helg med huvudmatchen mellan de två amerikanarna Jon Jones och Rashad Evans. Så här går tankarna om helgens matcher.

För att tippa på UFC så rekommenderas Betsson med bra odds och ypperligt utbud! De erbjuder dessutom en startbonus på 1000 kr till alla nya kunder!

Rashad Evans – Jon Jones
Dags för Jones att försvara sin titel igen. Den här gången gör han det mot sin före detta träningskamrat Evans. Det här kan bli intressant eftersom Evans har gått ut och sagt att han har sett hål i Jones Fightgame. Med tanke på att dom har tränat tillsammans är det inte helt omöjligt att han har sett nått intressant. Frågan är bara om det räcker. Han måste ju fortfarande ta sig förbi Jones långa armar och oortodoxa stil. Men å andra sidan så bjuder Evans på styrka, snabbhet och explosivitet. Detta kommer bli en blixtrande snabb och intressant match.
Matchvinnare: Jon Jones (odds)

Che Mills – Rory MacDonald
MacDonald har snabbt blivit en av mina nya favoriter med tanke på att han har ett record på 12-1 och hans enda förlust är emot Condit så man måste vara imponerad. Alla vinster har varit på avslut antingen via submission eller Ko. I min mening är det receptet på en stark uppkomande fighter. Nu möter han den hårt slående Engelsmanen Mills. Det är väl iofs ingen överraskning med en tuff engelsman som kan släppa riktiga bomber men han håller inte samma klass som Mcdonald på marken eller ens stående. Den enda chansen Jag ser för Mills är om han lyckas med ett snabbt avslut stående. Men är rätt säker på att Mcdonald är numret större.
Matchvinnare Rory MacDonald (odds)

Ben Rothwell – Brendan Schaub
Här har UFC satt ihop en riktigt intressant match. Vi har två fighters som båda är kända för att slå ut sina motståndare. Dessutom borde dom vara riktigt hungriga eftersom bägge kommer från tunga förluster. Schaub ansågs ju som det stora nya tungviktslöftet fram tills han blev stoppad av Nogueira i Brasillien. Frågan är hur det har på verkat hans psyke. Rothwell förlorade ju andra sidan nyligen mot Hunt och det har ju säkert också satt sina spår. Vi får väl se vem av dom här killarna som har återhämtat sig bäst.
Matchvinnare: Brendan Schaub (odds)

Miguel Torres – Michael McDonald
Torres har ju kommit till UFC från WEC där han var en stor stjärna. Hans övergång till UFC har kanske inte helt gått efter planerna. Det är svårt att sia om varför det blivit så men vi får hoppas att han snart återvinner sin WEC form för han är en underhållande och stark fighter när han är på topp. Michael McDonald kommer å andra sidan från en bra winning streak. Dom sista sju matcherna har han vunnit på 3 Tko, 2 submission och 1 decission. Med andra ord har Torres allt att vinna och McDonald allt att försvara. Det kan bli riktigt spännande.
Matchvinnare: Miguel Torres (odds)

Eddie Yagin – Mark Hominick
Hominick räknas som en av dom fem bästa i världen i den här viktklassen. Vi mins nog alla att han gav Aldo sin tuffaste match någonsin, men i matchen efter blev han ju knockad av Korean Zombie efter ett par sekunder. Jag tror att han tog för lätt på den matchen. Men Hominick är en driven kille så jag tror att han kommer tillbaks starkare än någonsin. Yagin har med sig ett blandat record, med både förluster och vinster. Han har bland annat förlorat mot Clementi som vi senast såg i UFC Sweden där han förlorade mot Reza Mad dog, jag tycker att det här är en dålig matchning där Hominick får en chans att visa att hans senaste förlust var ett rent misstag. Men man ska aldrig säga aldrig. Det här är MMA och har Hominick otur kliver Yagin ut från octagonen med en seger.
Matchvinnare: Mark Hominick (odds)

John Alessio – Mark Bocek
Bocek är lite av en specialist. Hans styrka är en välgrundad BJJ bakgrund som han nästan helt och hållet förlitar sig på. Han är inte helt borta stående men han är inte någon Ko specialist. För oss svenska fans är han nog mest känd för att ha subbmitat Bjelkheden. Nu mötter han en extremt erfaren herre från Tem Courtor. Alessio är väldigt allround och inte lika specialiserad som sin motståndare. Han behöver hålla den här matchen stående och verkligen utnyttja sitt nedtagningsförsvar, som jag är helt säker på att Courtor har förfinat.
Matchvinnare: Mark Bocek (odds)

För fler speltips med inriktning på MMA och UFC rekommenderas appen Bet Picks som finns på AppStore:
Till Bet Picks på AppStore >>>

Kommentera

Please enter your comment!
Please enter your name here