UFC 128 – 19/3 – Shogun Vs. Jones

1
100

Unibet (Upp till 600 kr i bonus), Bet365 (Upp till 1500 kr i bonus) och Expekt (250 kr riskfritt spel) erbjuder alla odds på UFC.

UFC är tillbaka i USA och helgens UFC-gala avgörs i Prudential Center i New Jersey där main event går mellan Shogun och Jones. Här har vi en match som folk har sett fram emot länge. Jones som under alla sina matcher har varit helt ostoppbar och gått från klarhet till klarhet. Nu får han en titelchans, vilket vissa tycker är för tidigt men det håller inte jag med om.


Mauricio Rua – Jon Jones

Nu får vin inte glömma att Rua kommer bli Jones tuffaste motståndare hittills. Jones har en klar fördel i brottningsmomentet med fantastiska nedtagningar och en grym Ground and pound. Dessutom får man inte glömma att han har en väldigt avig och svår stående fighting. En av Ruas största fördelar är att han sitter inne på en otrolig rutin med bland annat titelbälten från Pride och nu mer även UFC- bältet. Rua behöver använda sin Thaiboxning i den här matchen, med hårda low kicks och slag mot huvudet. Han får inte låta Jones göra det här till en graplingmatch.

Tips: Jon Jones -Rätt

Eddie Wineland – Urijah Faber

Det här är Faberdebut i UFC efter en lång karriär i WEC där han höll bältet under en tid. Han är ju mest känd för sin oortodoxa stil och påhittighet i ringen. Så har ni inte sett honom fightas innan har ni en rolig match att se fram emot. Wineland är en allround fighter med bra fotarbete stående och ett tungt klipp i nävarna, men det känns som om Faber kan vara lite mer komplett i sin fighting. Men vi får inte räkna ut en fighter som är på väg upp och Wineland har verkligen medvind just nu.

Tips: Urijah Faber – Rätt

Kamal Shalorus – Jim Miller

Miller är mer en grappler än en MMA fighter. Han har iofs blivit bättre stående. Han gillar fortfarande att avsluta sina matcher på marken. Men jag tror att det här kommer bli en tuff natt för honom nu när han möter en världsklass fristils brottare som dessutom har otroligt löd i nävarna. Kanske inte de mest tekniska slagen men det är ”Bad Intetions” i varje slag. Shalorus har en förmåga att avsluta tidigt så jag kan nästan garantera att poängdomarna inte kommer ha nått med utgången att göra.

Tips: Kamal Shalorus – Fel

Dan Miller – Nate Marquardt

Marquardt som har en lång MMA-karriär bakom sig behöver verkligen vinst nu för att komma tillbaks efter den senaste förlusten, annars hamnar han för långt bakom i rankingen för att kunna få titelmatcher som han så gärna vill ha. Miller är en bra fighter men jag tror att den här matchningen passar Marquardt bättre. Miller har visat sig svår att avsluta så vi skall inte ta något för givet.

Tips: Nate Marquardt – Rätt

Brendan Schaub – Mirko Filipovic

Dags för Cro cop igen, förhoppningsvis har han fått tillbaks sin gamla glöd. Jag hoppas att han har utveklat sin MMA stil för det är väl ingen inom MMA världen som funderar på hur hans game plan ser ut (vänster, vänster, högspark)? Han har ju mer att visa och vill han fortsätta inom MMA så är det dags att han visar det. Schaub är en hungrig fighter som är på väg upp villket han inte minst visade mot Gonzaga. Glöm inte heller att det var Gonzaga som knockade Cro Cop.

Tips: Mirko Filipović – Fel

 


1 Kommentar

Kommentera

Please enter your comment!
Please enter your name here