Speltips UFC 129 Jake Shields – Georges St Pierre

0
109

Helgens UFC-gala kommer bli något utöver det vanliga. Galan äger rum i Rogers Centre i Toronto och kommer bli det största UFC-eventet hittills med runt 55 000 åskådare på plats. Main event kommer att gå mellan Georges St Pierre och Jake Shields. I samma gala får vi också återse MMA-legenden Randy Couture.

Jake Shields – Georges St Pierre
GSP är tillbaks i octagonen för att försvara sin titel. Det fins ju ingen som kan tveka över att han är den mest dominerande MMA fightern Pound för Pound i världen just nu. Men Shields är ett verkligt hot mot GSPs dominans. Man får inte glömma att Shields är obesegrad de senaste sex åren. Hans nackdel är att han är specialiserad inom ett område och inte lika allround på dom andra områdena. Hans game plan kommer att vara att ta ner GSP på marken och submitta honom. GSP måste hålla fighten stående och använda sin atletism för att trötta ut Shields.
Speltips: Georges St Pierre till 1.20 på BetssonVinst

Mark Hominick – Jose Aldo
Det här kan bli kvällens mest spännande match. Två stående fighters som gillar att svinga loss ordentligt. Båda två har vunnit de flesta av sina matcher på knock, men tror att Aldo är ett numer för stor för Hominick. Aldo anses av många experter som världens bästa fighter pound för pound i konkurrens med GSP och Andeson Silvia. Men man skall inte underskatta Hominick som är mycket pricksäker och har en väl utvecklad killer instinkt.
Speltips: Jose Aldo till 1.19 på BetssonVinst

Jason Brilz – Vladimir Matyushenko
Här får vi se en brottare som bytt bana och nu ger sig in i MMA världen. Matyushenko är egentligen en veteran inom MMA men kan inte se att han har utvecklats speciellt mycket. Han förlitar sig nästan bara på sin brottningsbakgrund. Medans Brilz har faktiskt utvecklats för att fungera inom MMA, vilket han inte minst visade i sin match mot lillebror Nougera.
Speltips: Jason Brilz till 1.92 på BetssonFörlust

Randy Couture – Lyoto Machida
Couture är en riktig legend. Han är framförallt känd för sitt strategiska upplägg inför olika matcher. Men ärligt talat förstår jag inte hur han tänkt inför den här matchen. Det känns inte som om Machida är ett bra val. Couture har ju haft problem med fighters som har snabbt fotarbete och är pricksäkra (typ Chuck Lidell) så vi får se hur han har lagt upp den här matchen, men han har säkert en intressant gameplan.
Speltips: Lyoto Machida till 1.26 på BetssonVinst

Mark Bocek – Benson Henderson
Bocek är en otroligt bra grappler som bland annat har en vinst över svenska David Bjelkheden. Nu möter han Henderson som är en oortodox fighter med en brottningsbakgrund. Henderson har förmågan att avsluta en match både på marken och stående, dessutom har han en monster fys som man inte får underskatta.
Speltips: Benson Henderson till 1.77 på BetssonVinst

Sportnyheter: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Kommentera

Please enter your comment!
Please enter your name here